Post Page Advertisement [Top]

БЛОЖИЌ е серија од објави кои ќе бидат објавувани во периодот до Божиќ (07/01/2019).  


Ги предизвикувам и повикувам сите македонски блогери доколку се расположени можат да се вклучат во ова претпразнично блогирање со објавување oбјави на македонски јазик на своите блогови. Содржините на објавите се основаат на вашата креативност.


Вероника и Сара се девојките чии лица најчесто ги гледате низ фото сесиите на овој блог. Во ова продолжение на Бложиќ ќе се прошетаме низ годините и ќе се потсетиме на некои фотографии од нашите  први соработки. 

В Е Р О Н И К А
Првата средба која имаше за цел фото сесија  се случи во 2012. За жал фотографиите не ги чуваме, но една од позначајните фото сесии е токму оваа од април 2013. 

Првото појавување на Вероника на блогот беше во V/D photoshoot.


Во март 2018 ја направивме една од омилените мои фотографии за оваа година, со цитат од песната која би била одговор кога би ме прашале која песна ме потсеќа на Вероника.

Априлската роденденска седмица беше затворена со пролетната фото сесија на Вероника - Veronika in the embrace of nature. 
fun fact: Локацијата на која фотографиравме е патот до Ѓаволешката карпаВо продолжение да се потсетиме на фотографиите  со кои Вероника ја отвори трилогијата есенски фото сесии овој ноември. (VERONIKA 🍁 autumn 2018)С А Р А Со Сара фото сесиите ги почнавме во есента на 2013-та. Ова се неколку кадри од тогашното прво фотографирање.Пред четири години, на 26-ти декември 2014 осамна првата објава со фотографии од Сара.
Овие две црно-бели фотографии исто така беа вклучени во SARA 2014.Фото сесијата SARA 2015 се случи во јуни 2015, еве неколку од подобрите кадри.
По пауза од година и повеќе, во септември 2017 ја направивме една од најомилените наши фото сесии досега - SARA 2017.

Сара исто така беше дел од минатогодишниот БЛОЖИЌ, како дел од петтото продолжение (БЛОЖИЌ #5 - САРА).Во 2018-та две фото сесии се појавија со ликот на Сара. 
Првата  беше во мај под насловот #BitchBlossom.


Втората објава содржеше фотографии со кои Сара ја затвори трилогијата на есенски фото сесии (SARA 🍁 autumn 2018).


2019-та е подготвена за нови фото сесии!

БЛОЖИЌ 2018/2019 


БЛОЖИЌ #17 - Елена Василевска: „2018-та беше година на само-пронаоѓање“

БЛОЖИЌ #16 - Пред X Потоа


БЛОЖИЌ #15 - Данбо #danbomacedonia


БЛОЖИЌ #13 - Вистината за Ѓаволешката карпа 
во Крива Паланка

БЛОЖИЌ #12 - За режисерот од Крива Паланка чиј
 филм бил југословенски кандидат за Оскар

БЛОЖИЌ #11 - Дуња и Даела 🐘🐘


No comments:

Post a Comment

| Designed by Colorlib