Post Page Advertisement [Top]

БЛОЖИЌ е серија од објави кои ќе бидат објавувани во периодот до Божиќ (07/01/2019).  


Ги предизвикувам и повикувам сите македонски блогери доколку се расположени можат да се вклучат во ова претпразнично блогирање со објавување oбјави на македонски јазик на своите блогови. Содржините на објавите се основаат на вашата креативност.


         Во текот на 2018-та во неколу објави можевте да го сретнете Данбо. Всушност, годината започна со Данбо и магичните карти како дел од минатогодишниот Бложиќ.

БЛОЖИЌ #7 - Данбо и магичните карти

Данбо се радуваше на божиќната магија.Во февруари, Данбо уживаше во снежните игри.
Во април, Данбо славеше Велигден. 


Кон крајот на пролетта додека фотографирав инсекти кои лутаа низ мирисливата лаванда, Данбо посака и тој да позира меѓу нејзините цветови. Фотографиите од инсектите може да ги погледнете во Insects | Инсекти.


При посетата на селото Дивјанци (Дивјанци, Крива Паланка), случајно една бубамара слета на  Данбо, а тој не ја испушти приликата да ми заповеда - „Фотографирај!“


По фотографирањето, бубамарата си го продолжи патот.


Во текот на летото, Данбо се увери дека ова растение не е совршено само за уживање и сенка, туку и за фото сесија. 
Еден сончев ден Данбо се прошета и до Скопје. Во август, додека барав инспирација за објавата „Осоговскиот манастир и соборот“, Данбо се фотографираше на неколку места на оваа локација. 


Есента, Данбо позираше меѓу позлатените лисја.Иако му беше преголема за да се лула, Данбо се фотографираше со лулашката.


 Во октомври, Данбо ги посети слониците Дуња и Даела во Зоолошката градина во Скопје.


Духот на фамозната „Ноќ на вештерките“ не пропушти да го завладее и Данбо. 


За крај на годината, Данбо реши да се препушти на предновогодишната еуфорија.


             
БЛОЖИЌ 2018/2019 


БЛОЖИЌ #17 - Елена Василевска: „2018-та беше година на само-пронаоѓање“

БЛОЖИЌ #16 - Пред X Потоа


БЛОЖИЌ #15 - Данбо #danbomacedonia


БЛОЖИЌ #13 - Вистината за Ѓаволешката карпа 
во Крива Паланка

БЛОЖИЌ #12 - За режисерот од Крива Паланка чиј
 филм бил југословенски кандидат за Оскар

БЛОЖИЌ #11 - Дуња и Даела 🐘🐘

No comments:

Post a Comment

| Designed by Colorlib