Post Page Advertisement [Top]

БЛОЖИЌ е серија од објави кои ќе бидат објавувани во периодот до Божиќ (07/01/2020).  

Ги предизвикувам и повикувам сите македонски блогери доколку се расположени можат да се вклучат во ова претпразнично блогирање со објавување oбјави на македонски јазик на своите блогови. Содржините на објавите се основаат на вашата креативност.


Со тинејџерите од Крива Паланка, во друштво на кучето Буба апелираме:

НЕ ФРЛАЈ ПЕТАРДИ!
ТАКА МОЖЕШ ДА СЕ ПОВРЕДИШ СЕБЕСИ,  
ДА ГИ ПОВРЕДИШ ЖИВОТНИТЕ,
ДА ЗАРАБОТИШ ПАРИЧНА КАЗНА!
НЕ ФРЛАЈ ПЕТАРДИ!


1. ОКОЛУ 5000 ДОМАШНИ МИЛЕНИЦИ ГОДИШНО УМИРААТ ОД СРЦЕВ УДАР ПРЕДИЗВИКАН ОД ПУКАЊЕ ПЕТАРДИ! НЕ ПУКАЈ ПЕТАРДИ!


2. ПОКАЖИ ИМ ЉУБОВ И ДОБРИНА, НЕ СТРАВ И СМРТ! НЕ ПУКАЈ ПЕТАРДИ!3. ГЛАДНИТЕ ЖИВОТНИ МОЖЕ ДА ПОМИСЛАТ ДЕКА ТОА Е ХРАНА! НЕ ФРЛАЈ ПЕТАРДИ!


4. НАД 150 000 ЛУЃЕ ВО СВЕТОТ СЕКОЈА ГОДИНА ОСТАНУВААТ ИНВАЛИДИ ПОРАДИ УПОТРЕБА НА ПЕТАРДИ! ОД НИВ 80% СЕ ДЕЦА! НЕ ПУКАЈ ПЕТАРДИ!5. НЕ ФРЛАЈ ПЕТАРДИ! ЗАШТИТИ ГИ ЖИВОТНИТЕ, ЗАШТИТИ СЕ И СЕБЕСИ!УШТЕ ОД БЛОЖИЌ 2019/2020:

БЛОЖИЌ #35 - Божиќ со Клаудија и Никола

БЛОЖИЌ #34 - Најстудената зима во мојот живот [втор дел]

No comments:

Post a Comment

| Designed by Colorlib