Post Page Advertisement [Top]

БЛОЖИЌ е серија од објави кои ќе бидат објавувани во периодот до Божиќ (07/01/2018).  Ги предизвикувам и повикувам сите македонски блогери доколку се расположени можат да се вклучат во ова претпразнично блогирање со објавување oбјави на македонски јазик на своите блогови. Содржините на постовите се основаат на вашата креативност. 


Ако ги разгледате колекциите со фотографирана природа (Landscapes Collection 2, Landscapes Collection 3, Landscapes Collection 4, Golden Fall, Silver Fall) ќе забележите фотографии во кои единствената разлика е само годишното време. Во голем дел од нив предмет на фотографирање е еден ист даб кој се наоѓа на патот кон селото Дивјанци, Крива Паланка. По некоја случајност пред многу години дедо ми имал можност да го исече дабот. Меѓутоа, луѓето од околината го посоветувале да не го прави тоа бидејќи дабот е раскошен и се наоѓа токму наспроти Осоговскиот манастир. Според зборовите на дедо ми, дрвото е старо многу години и кога луѓето поминувале низ патот, којшто е веднаш до дабот, погледнувајќи кон манастирот се помолувале за убав ден. Низ фотографиите и видеото можете да го видите дабот и хоризонтот кон манастирот.ВИДЕО :No comments:

Post a Comment

| Designed by Colorlib