Post Page Advertisement [Top]

БЛОЖИЌ е серија од објави кои ќе бидат објавувани во периодот до Божиќ (07/01/2018).  Ги предизвикувам и повикувам сите македонски блогери доколку се расположени можат да се вклучат во ова претпразнично блогирање со објавување oбјави на македонски јазик на своите блогови. Содржините на постовите се основаат на вашата креативност. 


Првата објава за 2018г. е посветена на Данбо. Името на ова картонско роботче потекнува од јапонскиот збор "danboru" и означува „картон“.

Во б(л)ожиќното издание Данбо ви носи магични карти за 2018г. Кликнете на еден од броевите од 1 до 18 и прочитајте што се крие зад вашата магична карта. Доколку ви се допаѓа резултатот споделете го на социјалните мрежи со хаштаг  #danbomacedonia.


 
 
 
 
 


Календарот со Данбо за 2018 може да го најдете на следниот линк :

 DANBO CALENDAR 2018


No comments:

Post a Comment

| Designed by Colorlib