RK

Robert Krstevski

НАЈДОБРОТО ОД 2019

Explore Kriva Palanka | Истражи ја Крива Паланка

Animals | Животни

Post Page Advertisement [Top]Зашто знам, сѐ ќе притивне кога ќе дојде есента. 
И реките ќе најдат љубов што смирува
кога ќе се сретнат во своите мориња.
И небото ќе узрее оплодено од песната на житата, на лозјата, на маслините...
Само белата тага на изворот ќе остане иста, неизменета.
(дел од „Белата тага на изворот“ на Ацо Шопов)No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib