RK

Robert Krstevski

НАЈДОБРОТО ОД 2019

Explore Kriva Palanka | Истражи ја Крива Паланка

Animals | Животни

Post Page Advertisement [Top]


Јас не сум сакал и не сум сонувал
за булевари со долги дрвореди.
Не сум сонувал ниту за палати со шарена рустика
ниту салони со огромни платни на кубистика.
Сум сонувал, како сите добри луѓе во светот,
само можни соништа: за тишината
во црвената раскош на лалињата во полињата....
[Поема за родниот град - Ганчо Хаџи Панзов]No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib